400 г пилешки гърди
200 г червено цвекло
5 супени лъжици олио
сол, черен пипер
1 глава лук
300 г ориз
200 мл бяло вино
700 мл бульон (може и от кубче)
1/2 връзка босилек
Пилешките гърди се нарязват с остър нож на ивички и се запържват с 2 с.л. от олиото. Поръсват се с малко сол и пипер. Нарязаният ситно лук се запържва отделно в останалото олио, след което към него се прибавя оризът и се пържи, докато стане прозрачен. Залива се със смес от бульона и бялото вино и се оставя да поври на бавен огън 20-тина минути под капак. Добавят му се сол и черен пипер на вкус. Цвеклото се обелва и нарязва на малки кубчета, след което се добавя в ориз и се оставя да поври до омекване. Преди ястието да се дръпне от огъня, към него се прибавя пилешкото и се доварява с него още 10-тина минути. Поднася се с прясно нарязан босилек.