Ризото с телешко и гъби
22 Декември 2011
17887
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
150 г телешко месо
30 г сирене Пармезан
4–5 стръка магданоз
80 г грах
1/2 кубче телешки бульон
4–5 листа босилек
100 мл доматен сос
1/2 в. ч. бяло вино
40 г челядинки
1 скилидка чесън
50 мл олио
100 г ориз
сол и черен пипер на вкус
Телешкото месо се реже на фин жулиен и се запържва в олиото със счукания чесън и челядинките. Гаси се с виното, добавят се 2/3 от доматения сос и босилекът и се изважда от тигана.
В същия тиган се запържва оризът и постепенно се налива разтвореният телешки бульон, като се бърка до готовност. Връща се телешкото месо със соса в ориза и се овкусява със сол и черен пипер. Прибавят се грахът и останалият доматен сос и се поръсва с магданоза и настъргания „Пармезан”.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари