Ризото с трюфели
6 Март 2012
8938
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 л пилешки бульон
250 гр. ориз
50 гр. масло
50 гр. настъргано сирене Пармезан
20 гр. бели трюфели
Индийско орехче
Черен пипер
Сол
Бульонът се слага да заври в подходящ съд. Добавя се оризът и се оставя да ври 15 - 20 мин. на средна температура. Малко преди да е готов, когато водата е вече поизвряла се добавят сиренето, малка щипка индийско орехче, чер пипер и сол на вкус.
Ястието се сервира горещо, в дълбоки чинии, като върху него се нарязват на тънки резени трюфелите със специален нож.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари