Ризото с червено винце

вход през zajenata.bg
Ризото с червено винце
admin
Добавена от: admin
6014
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
маслини - около 200 г обезкостени и нарязани
лук - 1 глава, по-голяма
моркови - 2 броя, средни
червено вино - 1 ч.ч.
сол - на вкус
черен пипер - 1 ч.л. или на вкус
зехтин - 1/2 ч.ч.

Предварително измийте ориза и го накиснете за 15 минути в студена вода. Нарежете лука на ситно и настържете морковите. Загрейте зехтина в широк и дълбок тиган или в по-голяма тенджера. Сложете лука и морковите да се запържат.
Добавете маслините и задушете с тях. Отцедете ориза добре и го прибавете към запържените зеленчуци. Бъркайте докато всяко зърно ориз се обвие с мазнина и леко се запържи (за около 5 минути).
Долейте червеното вино на 2 пъти, като бъркате внимателно. Щом леко се поизпари алкохолът и ориза набъбне, долейте 2 ч.ч. топла вода. Объркайте леко и оставете да се задушава.
Долейте още 2 ч.ч. вода на 2 пъти и доварете ориза. Щом оризът абсорбира всичката вода посолете и поръсете с черен пипер. По желание добавете 1 кубче бульон.
Разпределете ризотото в купички и поднесете с настърган кашкавал и ситно нарязан магданоз. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft