4 бр. яйца
1 ч.ч. ориз
2 стръка пресен лук - перата
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. лимонов сок или оцет
1 с.л. брашно
6 ч.ч. топла вода
2-3 с.л. олио
сол и черен пипер
В тенджерка слагате олиото, нарязвате зелените пера на лука (не ползвайте стар лук защото се променя вкуса на ястието), добавяте 1-2 с.л. вода и слагате на котлона да задушавате. След като изври водата и лука омекне прибавете измитият ориз и пържете още 2-3 минутки, добавете червения пипер и залейте с водата. След като заври посолете на вкус и добавете лимоновия сок и леко счупете яйцата, не бъркайте оставете ястието на тих огън да поври 7-8 минутки и тогава разбъркайте. Оставете да ври докато оризът се свари и добавете размитото с малко водичка брашно, леко да се сгъсти ястието, поръсете с млян черен пипер и махнете от огъня. Ястието се консумира и топло и студено. След като изстине ястието се сгъстява от само себе си и е по-вкусно.