Ризото със свинско месо
17 Май 2012
40765
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
300 г ориз
300 г обезкостена свинска плешка
1 глава лук
40 г мас
2 чушки
3 домата
сол
смлян черен пипер
4 лъжици настъргано сирене
Изпържваме ситно нарязания лук до пожълтяване в маста, прибавяме месото, нарязано на малки кубчета, изпържваме го, наливаме вода, добавяме ситно нарязаните чушки и домати, сол, черен пипер и задушаваме до полуомекване. Слагаме почистения, попарен и изплакнат ориз, наливаме вода (на 1 кафена чашка ориз — 1 1/2 чашки вода), посоляваме, възваряваме и задушаваме под похлупак във фурна. Разбъркваме омекналото ризото с вилица. Разпределяме го в чинките и го поръсваме с настъргано сирене. Поднасяме със зеленчукова салата.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари