Деликатни, въздушни рогчета с крем, които няма да ви оставят безразлични. Специалното очарование е в това, че се подготвят не само лесно, а са толкова ефирни, че докато се усетите, ще разполвите тавата.Тази рецепта отдавна съм започнала да я приготвям за моите приятели!
ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО
1 супена лъжица. сметана
250 г масло
0.5 чаена лъжица сода
брашно (колкото поеме)
ПРОДУКТИ ЗА ПЛЪНКАТА
- мак
- орехи
- захар
ПОДГОТОВКА
Първо сипваме в купа 2 чашки брашно, на същото място се слага охладеното масло, което може да нарежете с нож. След това, можете да намачкате маслото с брашното с ръка.
Добавете към полученото содата и заквасена сметана, разбърквате и добавяте толкова брашно, че да се получи консистенция на тестото за равиоли. Прави се на топка и се оставя в хладилника за 30 минути.
Подгответе маковата плънка. За да направите това, смилате маковите семена в кафемелачка, зарейте с малко топла вода, нека да се варят в продължение на 10 минути. Добавете захар на вкус и разбъкайте.
Можете да смелите орехи, или да ги намачкате с точилката, смесени със захар.
Вземете тестото от хладилника и разточете на много тънко (дебелина около 1 mm). Нарязва се на триъгълници.
Разпределение плънката и навийте.
Пече за около 15 минути на лист за печене във фурната на 180 градуса.
Като пълнеж е перфектно, ако сложите сладко или мармалад, нарязани сушени плодове, канела на прах с крема сирене ... Всъщност, това, което ви желае сърцето!
Бон апети на вас и вашите близки, между другото, не забравяйте да споделите с тях рецептата!