Хрупкави вкусни рогчета , нежни и пухкави ... В детството майката винаги печеше от тях.
За да направите тестото особено нежно, ронливо и наслоено отвътре, е необходимо да добавите свинска мас в него. Много хора се отнасят с недоверие към този продукт на селската кухня, но повярвайте ми, резултатът си заслужава!
Маста е добра по няколко причини. Първо, това е една от малкото мазнини, която не се страхува от високи температури и не образува канцерогени, и второ, ако я добавите към тестото, то ще бъде леко влажно и няма да застоява дълго време.
Рогчета със заквасена сметана
СЪСТАВКИТЕ
- 140 г масло
- 60 г свинска мас
- 400 г брашно
- 100 г заквасена сметана
- 100 мл мляко
- 2 жълтъка
- 1 супена лъжица лимонов сок
ПОДГОТОВКА
Поставете свинска мас и масло за 1,5 часа във фризера.
Нарежете студените съставки на малки кубчета и комбинирайте с брашно. Разбъркайте, докато се образуват малки трохи.
В отделна купа смесете заквасена сметана, мляко, жълтъци и лимонов сок. Добавете към брашното и бързо омесете тестото.
Поставете тестото за 1 час в хладилника. Междувременно предварително загрейте фурната до 180 градуса.
Разделете тестото на 6 части. Разточете всеки в кръг и нарежете на сектори.
Нанесете пълнеж върху всеки сектор с нож. Плътното сладко е перфектно.
Първо, завъртете като бонбон, запечатайте пълнежа вътре, след това свободно, но здраво затегнете опашката.
Поставете всички рогчета с опашките надолу върху лист за печене.
Печете на 180 градуса 18 минути.
Поръсете със захар за глазура, преди да са готови.
Рогчетата със свинска мас са готови, те вече могат да се сервират с мляко, чай или кафе. Приятен апетит!