Рогчетата със сирене на Ицо

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Рогчетата със сирене на Ицо
Рогчетата със сирене на Ицо
admin
Добавена от: admin
17064
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг брашно

20 гр. прясна мая
15 гр. сол
4 яйца
100 гр. олио
350 гр. свинска мас
25 гр. захар
250 гр. сирене

Маята се разтваря в малко хладка вода (200 мл вода). Прибавя се захарта и се оставя да шупне. Втасалата мая се влага в тестото и се замесва с останалите продукти. Маста трябва да е мека, но в твърдо състояние, не разтопена. Тестото да се меси на хладно, да не втасва във фурни и хлебопекарни, иначе мазнината излиза! Тестото се замесва с ниска температура - 24 градуса. Едното яйце се отделя за намазване и малко в плънката - обърква се със сиренето. Замесва се тестото и се оставя само 30 минути да се отпуска на стайна температура! Разделя се на късове, оформя се, поставя се от плънката. Оформените рогчета се нареждат в тави и се оставят за окончателно втасване 45 мин. отново на стайна температура! (Това е важно за теста с голямо съдържание на мазнини, защото на топло излизат от тестото!). 

Втасалото тесто се намазва с яйце и се пече в загрята фурна на 230-240 градуса (без вентилатор) за 10 минути. От това количество стават доста бройки, може да приготвите рогчетата и от половин доза.


Автор:
Христо Мавродиев, Бургас
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft