Родопски клин (баница с ориз)
7 Ноември 2012
45166
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Оризът се задушава в разтопеното масло и вода. Сиренето се настъргва и се смесва с ориза, 3 яйца и част от захарта. От брашното с малко вода се замесва еластично тесто, което се разделя на две равни части. С помощта на точилка се разточват 2 кори с големина колкото тавата, в която ще се пече баницата. Тавата се намазва с масло и внимателно се поставя първата кора. Върху нея се изсипва сместа с ориза и се разстила равномерно. Покрива се с втората кора. Останалите яйца се разбиват с прясното мляко и захарта и баницата се залива с тази смес. Изпича се в умерена фурна и се сервира топла.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари