Родопски клин (баница с ориз)

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Родопски клин (баница с ориз)
Родопски клин (баница с ориз)
admin
Добавена от: admin
45166
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 гр. брашно
300 гр. ориз
400 гр. овче сирене
200 мл. прясно мляко
200 гр. захар
10 яйца
100 гр. краве масло
сол

Оризът се задушава в разтопеното масло и вода. Сиренето се настъргва и се смесва с ориза, 3 яйца и част от захарта. От брашното с малко вода се замесва еластично тесто, което се разделя на две равни части. С помощта на точилка се разточват 2 кори с големина колкото тавата, в която ще се пече баницата. Тавата се намазва с масло и внимателно се поставя първата кора. Върху нея се изсипва сместа с ориза и се разстила равномерно. Покрива се с втората кора. Останалите яйца се разбиват с прясното мляко и захарта и баницата се залива с тази смес. Изпича се в умерена фурна и се сервира топла.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft