300-400 гр. коприва
4-5 яйца
300 гр. сирене
200 гр. прясно мляко
200-300 гр. ориз
1 пакет ръчно точени или дърпани кори за баница
олио
масло
Сгорещете в дълбок тиган малко олио, в което сложете нарязаната на ситно коприва и прясното мляко. В малка тенджерка сварете ориза и го добавете към сместа в тигана. Оставете да поври, докато оризът е почти готов. Отстранете сместа от огъня и добавете натрошеното сирене и яйцата, след което разбъркайте добре. В намаслена тава сложете една – две от корите, така че да излизат извън ръбовете на тавичката, и изсипете върху нея цялата плънка. Отгоре поставете още една-две кори, приберете стърчащите краища от долната кора и поръсете с парченца масло. Печете в умерена фурна, докато клинът добие златист цвят.