500 г овнешко месо
1 глава лук
1/4 ч.ч. ориз
500 гр домати
1 кг картофи
2 люти чушлета
100 мл олио
магданоз
черен пипер
дафинов лист
брашно
сол
Овнешкото месо се накълцва на ситно или се смила на кайма. Смесва се с измития ориз, ситно нарязания лук, черния пипер, наситнения магданоз и солта. Картофите се сваряват в подсолена вода.
Доматите се настъргват и запържват в загрятата мазнина. От овнешката кайма се оформят кюфтета, овалват се в брашно и се пускат във врящия сос. Добавят се лютите чушлета, дафиновият лист, черен пипер и сол на вкус. Вари се до готовност на месото.
Картофите се смачкват на пюре. В порционни чинии се слагат няколко лъжици от пюрето, до него - няколко кюфтенца, залети със соса. Ястието се поръсва с наситнен магданоз.