Родопски кюфтенца от овнешко

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Родопски кюфтенца от овнешко
Родопски кюфтенца от овнешко
admin
Добавена от: admin
7192
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Овнешкото месо се накълцва на ситно или се смила на кайма. Смесва се с измития ориз, ситно нарязания лук, черния пипер, наситнения магданоз и солта. Картофите се сваряват в подсолена вода.
Доматите се настъргват и запържват в загрятата мазнина. От овнешката кайма се оформят кюфтета, овалват се в брашно и се пускат във врящия сос. Добавят се лютите чушлета, дафиновият лист, черен пипер и сол на вкус. Вари се до готовност на месото.
Картофите се смачкват на пюре. В порционни чинии се слагат няколко лъжици от пюрето, до него - няколко кюфтенца, залети със соса. Ястието се поръсва с наситнен магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft