6 резена хляб за тост
2 яйца
1/4 чаша прясно мляко
1-1/2 ч.л. бадемов екстракт
2 с.л. + 1 чаша масло
3 с.л. пудра захар
допълнително пудра захар
разрязани пресни ягоди
Изрежете от филийките големи сърчица (с резец за сладки или с остър нож по хартиен шаблон); изхвърлете изрезките.
в плитка купа смесете яйцата, млякото и 1/2 ч.л. бадемов екстракт. Потопете хляба от двете страни в яйчената смес. В голям тиган разтопете 2 с.л. масло. Изпържете сърчицата за 2-3 минути от всяка страна до златисто-кафяво.
За бадемовото масло: в малка купа смесете пудрата захар и останалото масло, заедно с останалия бадемов екстракт; разбъркайте добре. Поръсете тост-сърчицата с още пудра захар и поднесете с бадемовото масло и пресните ягоди.