В малка купа разбийте брашното, солта и бакпулвера и оставете настрана. В по-голяма купа разбийте на крем маслото, захарта, яйцето, ванилията и какаото, докато се смесят много добре, след това добавете вътре брашнената смес при непрекъснато разбъркване, докато се оформи хубаво гладко тесто. Увийте тестото в прозрачно фолио и оставете поне за час в хладилника.
Когато мине необходимото време, извадете тестото и загрейте фурната на 170 градуса. Покрийте няколко тавички с хартия за печене. Разточете тестото на дебелина около половин сантиметър и изрежете с формичка за сладки сърчица (или други форми по желание). Прехвърляйте изрязаните сладки върху приготвените тави. Поръсете суровите сладки с оцветена захар и ги изпечете за 8-10 минути, докато крайчетата им се втвърдят, а средната част изглежда леко надигната. Охладете ги напълно върху кухненска решетка. Може да ги съхранявате в херметично затворен съд до няколко седмици.
Романтични какаови бисквитки
5 Февруари 2013
11650
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари