Ростбиф с плънка

вход през zajenata.bg
Ростбиф с плънка
admin
Добавена от: admin
8846
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2-2,5 кг. цяло парче от отлежало говеждо контрафиле с малко повърхностна лой
300 гр. смляно месо
100-150 гр. сланина
2 глави кромид лук
2 ябълки
2 китки магданоз
сол
черен пипер
2 ч.ч. растително масло
няколко задушени гъби
1 малка кисела краставичка

Почистеното парче месо, след като се отделят лойта и жилавата подкожна ципа, се шпикова отвън със сланината и се разрязва дълбоко от едната страна,за да се образува джобче. Смляното месо се изпържва в малко мазнина заедно със ситно нарязаните гъби и краставичка. Зашива се разрезът, слага се лойта върху парчето месо и то се връзва здраво с канап. Загрява се растителното масло в дълбок съд и в него на силен огън се пържи месото, докато се зачерви от всички страни. След това съдът се оттегля на слаб огън и месото се пържи най-малко още 1 1/2 часа. Изважда се в голяма широка чиния и се оставя да изстине напълно. Нарязва се на филии с остър нож и се поднася с гарнитура и сос по желание.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft