2-2,5 кг. цяло парче от отлежало говеждо контрафиле с малко повърхностна лой
300 гр. смляно месо
100-150 гр. сланина
2 глави кромид лук
2 ябълки
2 китки магданоз
сол
черен пипер
2 ч.ч. растително масло
няколко задушени гъби
1 малка кисела краставичка
Почистеното парче месо, след като се отделят лойта и жилавата подкожна ципа, се шпикова отвън със сланината и се разрязва дълбоко от едната страна,за да се образува джобче. Смляното месо се изпържва в малко мазнина заедно със ситно нарязаните гъби и краставичка. Зашива се разрезът, слага се лойта върху парчето месо и то се връзва здраво с канап. Загрява се растителното масло в дълбок съд и в него на силен огън се пържи месото, докато се зачерви от всички страни. След това съдът се оттегля на слаб огън и месото се пържи най-малко още 1 1/2 часа. Изважда се в голяма широка чиния и се оставя да изстине напълно. Нарязва се на филии с остър нож и се поднася с гарнитура и сос по желание.