1 ч.ч. пълнозърнесто брашно
1/4 ч.л. сол
1/2 ч.ч. топла вода
1/4 ч.ч. брашно (за разточване)
2 с.л. масло (за намазване)
Смесват се 1 ч.ч брашно, 1/4 ч.л.сол и 1/2 ч.ч.вода до получаване на меко тесто. Тестото се омесва върху леко намазнена повърхност. Готовото тесто се покрива с кърпа и се оставя да почине за около 10 минути.
Тестото се разделя на 8 равни части, които се оформят като топки. Взема се една топка и се притиска в брашно. Разточва се на кръг (около 10 сантиметра в диаметър), ако тестото лепне, се поръсва леко с брашно
Поставя се в загрят на средна температура сух тиган. Обръща се когато роти започне да променя цвета си и по повърхността се образуват мехурчета. След няколко секунди се обръща отново. Натиска се съвсем леко с шпатула, за да се издуе. Обръща се още веднъж. Готовият роти трябва да има светло кафяви петна от двете си страни.
Намазват се с масло докато са топли, поставят се в съд, покрит с кухненска хартия, който се завива след всеки поставен роти.