Смесете брашното с маргарина и разбъркайте първо с лъжица, а след това с ръце - така че да стане на трохи. Отделно разбийте яйцата, постепенно прибавяйте захарта и разбийте добре до гъста пяна. Прибавете към яйцата сметаната, содата, угасена в малко оцет, прибавете сместа към брашното и замесете тесто. При необходимост добавете още брашно, но не много, защото трябва да получите ронливо маслено тесто. Разделете тестото две топки - една по-голяма и една по-малка.
По-голямата топка тесто завийте в прозрачно фолио и я оставете в хладилника. Поръсете плота с брашно, разделете по-малката част на три топки и ги оставете да стегнат в камерата. След това ще можете да ги настържете. Извадете голямата топка, разточете или разтеглете с пръсти по дъното на намаслена тава, намажете отгоре равномерно с пласт конфитюр, поръсете с няколко парченца маргарин (допълнително) и отгоре равномерно настържете замръзналото тесто. Пъхнете в загрята на 180 градуса фурна и запечете до готовност – около 30 минути.
Автор: lakomnik.bg