Стоплете водата, добавете малко от захарта в нея и поставете маята да се активира.
Останалата захар и олиото изсипете в съд за месене, а когато се активира маята, поставете и нея. Разбъркайте цялата смес, колкото да се разтопи захарта.
След това постепенно добавяйте от брашното и омесете твърдо тесто.
Добавяйте толкова брашно, че да успеете да оформите топка с големината на дланта, която да не се разпада. Ако сте сложили твърде много брашно, може да добавите още малко вода и да омесите пак за кратко.
Така замесеното тесто разделете на две части и го оставете да почине 5 минути.
През това време намажете дъното и стените на тавата, в която ще печете, с малко масло.
От тестото направете топки, които настържете на едрата страна на рендето по цялата повърхност на тавата.
Когато оформите първия слой, върху него сложете мармалад и орехи, след което настържете и другата половина от тестото.
Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 170 градуса 30-45 минути, в зависимост от това какъв цвят искате да получите светлозлатист или тъмно златисто-кафяв. Просто проверете.
След като се изпече, оставете сладкиша да изстине, след което обилно го поръсете с пудра захар.
Забележка:
Най-важно когато стържете тестото е, да го правите по цялата повърхност, а не на купчинки. Може да го доизравните внимателно с ръце. Поставяйте внимателно и мармалада, така че да има навсякъде. Много е важно да не се сплеска тестото, а да остане ефирно и рохкаво.
След като се изпече, оставете да се охлади и нарежете с тънко остро ножче, защото дори докато е още топъл, сладкишът много лесно се разпада. Когато трябва да го сервирате, извадете парчетата с помощта на широка шпатула.