Мойте Рецепти
500 гр. готов натрошен пандишпанов блат (или натрошени бисквити)
1 литър прясно мляко
3 пакетчета пудинг шоколад
250 гр. захар
100 гр. шоколад
5 супени лъжици ром
Бърз, ама наистина бърз, сладкиш, който същевременно е и икономичен. Блат за торта има във всички по-големи магазини, а ако не намерите, може да използвате и обикновени натрошени бисквити.
Млякото се слага да заври със захарта. Във врящото мляко се слага разтвореният предварително в част от млякото пудинг и се бърка, докато кремът се сгъсти. Добавя се натрошеният шоколад и се бърка, докато се разтопи.
Натрошеният блат се поставя в дълбок съд, поръсва се с ром и върху него се излива охладеният леко крем. Хубаво се объркват с лъжица и сместа се изсипва в тавичка или форма за торта. Оставя се да стегне хубаво, след което се обръща върху тортена чиния. За украса може да използвате шоколад, сметана, кокос и всичко, което ви се намира под ръка.