Рошава домашна баклава с орехи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Рошава домашна баклава с орехи
Рошава домашна баклава с орехи
admin
Добавена от: admin
21521
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. готови кори за баница
700 гр. счукани орехи
250 гр. захар
2 ванилии
250 гр. маргарин
Сироп:
400 гр. захар
300 мл хладка вода
2 ванилии

Маргаринът се разтопява. 
Корите се разделят една по една и се нарязват на 4 равни квадрата. Взема се един квадрат и се маже хубаво с разтопения маргарин. След това отгоре се поставя по една супена лъжица от плънката и кората се навива като сарма. Готовите баклавички се намазват с разтопен маргарин. 
От една кора се получават 4 парчета баклава. Баклавичките се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса 20-25 минути (баклавата трябва много леко да се зачерви). Оставя се да се охлади напълно, после по 10-тина парчета се поставят във врящия сироп и се оставят вътре 3-4 минути, след което се изваждат с решетъчна лъжица и се овалват в 300 гр. от смлените ядки. След всеки 10 парчета сиропът се поставя на огъня отново да заври. 
За плънката:
400 гр. от фино смлените ядки се смесват със захарта и ванилиите. 
За сиропа:
В тенджера се поставят захарта, водата и ванилиите, и тенджерата се слага на огъня да заври и сиропа да поври 5 минути. 
Забележка:
Баклавата е по-суха.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft