
Маргаринът се разтопява.
Корите се разделят една по една и се нарязват на 4 равни квадрата. Взема се един квадрат и се маже хубаво с разтопения маргарин. След това отгоре се поставя по една супена лъжица от плънката и кората се навива като сарма. Готовите баклавички се намазват с разтопен маргарин.
От една кора се получават 4 парчета баклава. Баклавичките се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса 20-25 минути (баклавата трябва много леко да се зачерви). Оставя се да се охлади напълно, после по 10-тина парчета се поставят във врящия сироп и се оставят вътре 3-4 минути, след което се изваждат с решетъчна лъжица и се овалват в 300 гр. от смлените ядки. След всеки 10 парчета сиропът се поставя на огъня отново да заври.
За плънката:
400 гр. от фино смлените ядки се смесват със захарта и ванилиите.
За сиропа:
В тенджера се поставят захарта, водата и ванилиите, и тенджерата се слага на огъня да заври и сиропа да поври 5 минути.
Забележка:
Баклавата е по-суха.