Рошава охлюв-баница със сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Рошава охлюв-баница със сирене
Рошава охлюв-баница със сирене
admin
Добавена от: admin
13229
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. кори за баница
500 гр. сирене

Заливка:
5 яйца 
1 чаша кисело мляко 
1 чаша газирана вода 
половин чаша олио 
2 чаени лъжички бакпулвер 
сол

Разтворете бакпулвера в малко вода. Разбийте яйцата с миксер, след това добавете киселото мляко, газираната, олиото, разтворения бакпулвер, сол на вкус и разбъркайте добре всичко, докато сместа стане еднородна.

Вземете три слоя кори. Върху първата разпределете сиренето, отгоре поставете втората кора, отново поръсете с натрошено сирене и повторете процедурата и с третата кора. След това ги завийте на руло (не много стегнато).

охлюв баница

охлюв баница 1

Същото направете и с останалите кори. Така приготвените рула нарежете на парчета с дебелина два пръста. Подредете парчетата плътно едно до друго в тава, покрита с хартия за печене. Подредените парчета залейте с приготвената заливка. Печете баницата в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато хубаво се зачерви.

охлюв баница 2

охлюв баница 3

охлюв баница 4

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft