Рошава торта от меденки - без печене!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Рошава торта от меденки - без печене!
Рошава торта от меденки - без печене!
admin
Добавена от: admin
63517
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

700 - 800 гр. меденки (без пълнеж)

сметана с по-висока масленост (минимум 25%) 

100 - 150 гр. захар

2 - 3 банана (на вкус)

100 гр. млечен или черен шоколад

Разрежете меденките на 2 - 3, в зависимост от големината им. Запазете всички парченца и трохички, които се образуват при разрязването.

Разбийте в суха купа захарта със сметаната, докато кремът се сгъсти. За по-гъста консистенция може да сложите няколко капки лимонов сок или чаена лъжичка кисело сладко без плодовете.

Нарежете бананите на кръгчета.

В подходящ съд (тортена чиния) и подредете един слой от разрязаните меденки. За основата и втория пласт най-добре използвайте целите парчета меденки, а празнините между парчетата запълнете с трохичките и счупените при рязането части. Намажете основата с крем, подредете кръгчета банан и отново крем. По същия начин процедирайте и с втория пласт. Завършете с ред меденки (трети слой). Разпределете останалото количество крем по повърхността и стените на тортата, така, че те да не се виждат.

Разтопете шоколада на водна баня и с получената глазура залейте десерта. Приберете го в хладилника за 2 - 3 часа, за да се напои и стегне добре.

 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft