картофи - 1.2 кг
лук - 1 малка глава, може и 2 стръка зелен лук
галета - 3 с.л.
сол - на вкус
розмарин - 1/2 ч.л. ситно нарязан
чесън - 1/2 ч.л. на прах
червен пипер - 1/2 ч.л. сладък
лют червен пипер - по желание
зехтин - 3 с.л.
Обелете и нарежете картофите на пръчици (резени), изплакнете ги и ги бланширайте (пуснете ги във вряща вода) за няколко минути. След това ги изплакнете под студена вода и подсушете.
Смесете галетата с всички подправки. Настъргания ситно лук разпределете на дъното на добре намазнената тава, в която ще печете. Картофите и галетата сипете в плик. Раздрусайте го, за да може всяко картофче да се оваля от всички страни. След това внимателно ги подредете в тавата. Полейте отново струйка мазнина леко и сложете да се изпекат в умерена фурна.