Рошави кнедлики
13 Юли 2012
11053
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Настъргваме суровите обелени картофи на ситно ренде и ги оставяме е съда да престоят четвърт час. След това ги поставяме в гевгир да се отцедят, след което ги връщаме в първия съд. Прибавяме разбитото яйце, ситно настърганите сварени картофи, сол и при постоянно разбъркваме добавяме брашното, като омесваме гладко тесто. Требваме топки с лъжица, като мокрим лъжицата във вряща вода, и ги пускаме направо в същата вряща подсолена вода. Повдигаме топките внимателно с лъжица от дъното и като ги бъркаме от време на време, варим в продължение на 8-10 минути. Изваждаме сварените кнедлики и след отцеждане ги намазваме със сгорещена мас. Поднасяме със зеле към печено свинско месо.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари