Маята се разтваря във водата, маслото се нарязва на малки кубчета, към него се прибавя малко брашно и се накълцва ситно с остър нож. Прибавят се солта, захарта и се разбърква.
След това се наливат водата с маята и се добавя малко по малко от брашното, замесвайки тесто, което да не лепи по ръцете. То трябва да бъде меко и еластично.
Тестото се прехвърля в купа, покрива се с кърпа и се оставя да втаса за 30 - 40 минути.
През това време се приготвя плънката. Кашкавалът се настъргва, а шунката и краставичките се режат на малки кубчета.
Готовото тесто се разделя на две части.
Всяка от тях се разточва на кора с дебелина около 0,5 сантиметра, намазва се с майонеза и по повърхността се разпределят продуктите за плънката.
Навиват се две рула, нарязват се на по-дебели парчета, които се подреждат в застлана с хартия за печене и намазана с масло тава.
Получените рулца се поръсват с настърган кашкавал и се пъхат в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 10 - 15 минути.