Рошави тиквички с кашкавалена коричка - хем хрупкави, хем крехки! Зверска вкусотия без грам мазнина:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Рошави тиквички с кашкавалена коричка - хем хрупкави, хем крехки! Зверска вкусотия без грам мазнина:
Рошави тиквички с кашкавалена коричка - хем хрупкави, хем крехки! Зверска вкусотия без грам мазнина:
29073
Рошави тиквички с кашкавалена коричка - хем хрупкави, хем крехки! Зверска вкусотия без грам мазнина:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако пържените тиквички са ви омръзнали, днес ви предлагаме да ги замените с нещо специално - хрупкави тиквички  с фантастична кашкавалена коричка и нежна вътрешност. Най-хубавото е, че са диетични - не съдържат мазнина.

Може да си похапвате пръчиците от тиквички като гарнитура или пък като мезенце за бяло вино - топиш в сосчето и хрупкаш с удоволствие! Ето и лесната рецепта за рошави тиквички с кашкавалена коричка :

Тиквички Хрус-хрус

Продукти:

2 тиквички

2 яйца

150 гр. кашкавал

50 гр. галета

4 с.л. брашно

1,5 ч.л. сол

1 ч.л. смлян черен пипер

пръчици от тиквички

Приготвяне:

Тъй като тиквичките се приготвят бързо, веднага включете фурната да загрее на 180 градуса. За да приготвите тази рецепта, е по-добре да използвате млади тиквички. Измийте тиквичките, подсушете ги, отрежете краищата от двете страни и разрежете наполовина.

Разрежете всяка половина по дължина на две части и ги нарежете на пръчици. Сложете пръчиците в купа, добавете сол, черен пипер на вкус, можете да използвате и други подправки по избор. Оставете ги така за 15 минути.

Пригответе панировката. Настържете кашкавала на ситно ренде, смесете с галета и разбъркайте добре. Разбийте яйцата с малко сол.

пръчици от тиквички

Панирайте готовите тиквички. Първо ги оваляйте в брашно, след това потопете в яйце, след това в панировката с кашкавал и накрая ги подредете върху тавичка, покрита с хартия за печене.

Пъхнете тавата в загрятата фурна и печете около 30 минути, до образуването на вкусна кашкавалена коричка. Това предястие е вкусно и топло, и студено.

Поднесете хрупкавите тиквички със сос от заквасена сметана или млечен с копър и чесън. 

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft