Тесто:
2 яйца
200 гр. пудра захар
500 гр. брашно
200 гр. масло
1 пакетче ванилова захар
малко сол
Крем:
100 мл прясно мляко
6 супени лъжици захар
200 гр. счукани орехи
2 пакетче ванилова захар
1 супена лъжица ром
1 чаена лъжичка канела
Освен това:
кокос
50 -100 гр. сладко от вишни
100-150 гр. мармалад от кайсии
1. В дълбок съд слагаме пудрата захар, брашното, маслото и ванилията, и леко посоляваме. Яйцата разбиваме за кратко с миксер и ги добавяме в купата с брашното, маслото и захарта, след което на ръка замесваме тесто. Завиваме тестото в найлонова фолио и го слагаме за 1 час в хладилник.
2. От охладеното тесто с точилка разточваме кора с дебелина 4-5 мм. С формичка изрязваме кръгове или формички по желание, и ги слагаме в тавичка за печене, покрита с хартия за печене. Печем във фурната за 20 минути на 180 градуса.
3. Крем: сваряваме млякото, захарта и ваниловата захар, и добавяме канелата и смлените орехи. Хубаво объркваме и махаме настрана, след което добавяме рома, разбъркваме и оставяме да изстине.
4. След това две охладени кръгчета се слепват с малко от крема. Страните на сладките се намазват с мармалад и се овалват в кокосови стърготини.
Рубинените сладки се украсяват с по 1 вишна от сладко, вместо рубин :)