Рубинени сладки - сладка украса за всяка трапеза

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Рубинени сладки - сладка украса за всяка трапеза
Рубинени сладки - сладка украса за всяка трапеза
admin
Добавена от: admin
11144
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Тесто:
2 яйца
200 гр. пудра захар
500 гр. брашно
200 гр. масло
1 пакетче ванилова захар
малко сол
Крем:
100 мл прясно мляко
 6 супени лъжици захар
200 гр. счукани орехи
2 пакетче ванилова захар
1 супена лъжица ром
1 чаена лъжичка канела
Освен това:
кокос
50 -100 гр. сладко от вишни
100-150 гр. мармалад от кайсии

1. В дълбок съд слагаме пудрата захар, брашното, маслото и ванилията, и леко посоляваме. Яйцата разбиваме за кратко с миксер и ги добавяме в купата с брашното, маслото и захарта, след което на ръка замесваме тесто. Завиваме тестото в найлонова фолио и го слагаме за 1 час в хладилник. 
2. От охладеното тесто с точилка разточваме кора с дебелина 4-5 мм. С формичка изрязваме кръгове или формички по желание, и ги слагаме в тавичка за печене, покрита с хартия за печене. Печем във фурната за 20 минути на 180 градуса. 


3. Крем: сваряваме млякото, захарта и ваниловата захар, и добавяме канелата и смлените орехи. Хубаво объркваме и махаме настрана, след което добавяме рома, разбъркваме и оставяме да изстине. 
4. След това две охладени кръгчета се слепват с малко от крема. Страните на сладките се намазват с мармалад и се овалват в кокосови стърготини. 

Рубинените сладки се украсяват с по 1 вишна от сладко, вместо рубин :)

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft