пилешко месо - 500 г гърди
вино - 1 ч.ч. бяло
яйца - 2 броя
гъби - 300 г
кашкавал - 100 г
бекон - 100 г
кисели краставички - 2 броя
масло - 2 с.л.
брашно
черен пипер
къри - 1 ч.л.
сол
Пилешкото се начуква под прозрачно фолио на тънки пържоли. Накисва се в бялото вино, сол, черен пипер и малко къри за половин час.
В тиган се сгорещява малко масло и се запържват нарязаните на дребно гъби и бекон. Кашкавалът и киселите краставички се нарязват на дълги и тънки ленти. Пилешкото се отцежда за кратко от виното.
В единия край на всяка пържола се подрежда част от гъбите и бекона, по 2 ленти кашкава, краставички и чушка. Внимателно се завиват на руло и се забучват краищата с клечки за зъби, за да не изтече плънката.
Всяко пилешко рулце се овалва в брашно, а после в разбитите яйца и се пържи в сгорещена мазнина до апетитен загар.