Днес ще ви представим оригиналната и много вкусна рецепта за руло Котешко око , което съчетава неповторимите вкусове на шоколад и банан. Всички обожават този вкусен десерт, който можете да правите през цялата година, защото е лесен, ефектен и много апетитен.
Руло Котешко око с шоколад и банани
Продукти за блата:
6 яйца
5 супени лъжици захар
2 супени лъжици брашно
2 супени лъжици какао
1/2 бакпулвер
За крема:
3 яйца
100 г захар
2 пакетчета ванилова захар
200 г шоколад за готвене
150 г масло, маргарин или обикновено олио
4 банана
Приготвяне:
Първо, за да приготвите блата, трябва да отделите белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с миксер, докато започнат да стават на пяна, след което постепенно увеличете скоростта на миксера, докато ги разбиете на твърд сняг.
Постепенно добавете 5 супени лъжици захар към белтъците при непрекъснато бъркане с миксера. Разбийте, докато захарта се разтопи напълно в белтъците. Започнете да добавяте жълтъците един по един, като ги хомогенизирате в сместа от белтъците.
Отделно смесете сухите съставки: какаото, брашното и бакпулвера, след което постепенно започнете да ги добавяте към яйчената смес. Разбърквайки с миксера, направете хомогенна смес без бучки.
Изсипете сместа в застлана с хартия за печене тава (тази от фурната) и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути. След изпичане блатът се навива заедно с хартията за печене и се оставя да изстине напълно, за да остане мек и сочен. След това можете допълнително да го увиете в обикновена кърпа.
Междувременно, докато блатът се пече, пригответе крема: разбийте яйцата в купа и добавете захарта и ваниловата захар. Разбъркайте добре с миксер до гладка смес, след което прехвърлете в тенджера и сварете крема. Отне ми около 20 минути, за да се приготви на тих огън.
Когато приготвяте крема, трябва да го бъркате непрекъснато, като преди края добавете натрошения на кубчета шоколад. Разбъркайте, докато се комбинират. Оставете крема да изстине напълно, след което добавете 150 г разбито масло, маргарин или обикновено олио. Смесете хубаво.
Сглобяване:
Развийте блата върху равна повърхност. Намажете с шоколадовия крем (оставете 2-3 с.л.) и загладете добре крема. След това обелете 4 банана и ги намажете с малко лимонов сок, за да не потъмнеят.
Наредете бананите, 2 по 2 от двете страни по по-дългите страни на блата. Можете да разрежете бананите наполовина. Рулото се навива от двете страни до средата, а отгоре се намазва с крема, който предварително сте отделили, особено по краищата, където е прегънат блатът.
Обърнете рулото върху плоската страна и намажете отгоре с останалия шоколадов крем. Можете да го украсите по ваше желание и след това да го приберете в хладилника за 2-3 часа или най-добре за една нощ.