1 кг. кайма
4 бр. пушени кренвирши
1 опаковка топено сирене
2 бр. яйца
1 ч.ч. бяло вино
1 ч.ч. вода
1 кубче натрошен бульон (по избор)
4 щипки чубрица
сол и черен пипер на вкус
Нарежете кренвиршите на ситно, а топеното сирене - на кубчета. Объркайте ги с каймата, яйцата и ситно натрошения бульон и овкусете с чубрицата, малко сол и черен пипер.
От получената смес оформете 2 еднакви рула. Сложете ги в намазнена тава и ги залейте с бялото вино и водата. Сложете ги да се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. По желание малко преди края на печенето може да намажете повърхността на рулото с лютеница или кетчуп. Поднесете рулото топло или студено, нарязано на филийки и в комбинация с прясна салата или пържени/печени/задушени картофи.