Руло Ореховка - едновременно хрупкаво и пухкаво, уникално съчетание от вкусове! Десерт за кралски особи:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Руло Ореховка - едновременно хрупкаво и пухкаво, уникално съчетание от вкусове! Десерт за кралски особи:
Руло Ореховка - едновременно хрупкаво и пухкаво, уникално съчетание от вкусове! Десерт за кралски...
1510
Източник: За Жената
Руло Ореховка - едновременно хрупкаво и пухкаво, уникално съчетание от вкусове! Десерт за кралски особи:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Представяме ви десерт, достоен за празнично меню или за грандиозен финал на семейния обяд! Поглезете гостите си с невероятното Руло Ореховка (оригиналното му име е Руло Орехов гриляж ) и те ще останат омагьосани от невероятния му вкус! Запишете си необходимите продукти:

Руло Ореховка

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

  • 8 яйца
  • 8 с.л. захар
  • 8 с.л.
смлени орехи
  • 4 с.л. брашно
  • ЗА КРЕМА:

    • 4 яйца
    • 8 супени лъжици захар
    • 1 ванилова захар
    • 250 г масло или маргарин
    • 150 г гриляж (как се приготвя е обяснено по-долу)
    • 100 г шоколад

    ЗА ПОРЪСВАНЕ:

    • 200 г захар
    • 150 г орехи

    ПРИГОТВЯНЕ:

    Белтъците на 8-те яйца се разбиват на пяна, постепенно се добавя захарта, а след като стане на твърд сняг, продължава разбиването и един по един се добавят жълтъците. Накрая внимателно с лъжица се добавя предварително смесеното брашно с орехите.

    Разбъркайте бавно с лъжицата отдолу-нагоре, за да остане сместа въздушна. В тази смес няма бакпулвер, а който иска може да добави щипка.

    Сместа се разпределя равномерно в голямата тава на фурната, която предварително сме застлали с хартия за печене. Изпечете кората в загрята фурна на 180 градуса и докато е гореща я навийте на руло с помощта на мокра кърпа.

    За крема: сварете на водна баня яйцата, разбити с 8 супени лъжици захар. Като сместа изстине, се добавя маслото и ако е необходимо се добавя още малко пудра захар. Разбъркайте добре и разделете крема на две части и оставете още малко настрана за измазване на рулото.

    В едната част от крема добавете смлян или ситно натрошен гриляж, а в другата - разтопен шоколад.

    Развийте кората, първо я покрийте с шоколадовия крем, след това върху него сложете гриляжа, след което отново навийте стегнато руло.

    руло орехов гриляж

    Снимка: YouTube

    Намажете цялото руло отгоре с останалия крем и поръсете с останалия гриляж. Когато изстине, се нарязва на тънки парченца.

    За гриляжа или крокана: разтопете захарта като за карамел, внимавайте да не загори. Когато се разтопи и придобие карамелен цвят, се добавят орехите и сместа се изсипва върху намазана с олио чиния.

    Когато сместа изстине и се втвърди, я натрошете и стрийте в хаванче или я смелете в блендер или в кухненски робот.

    руло с орехи

    Снимка: YouTube

    Рулото е много вкусно, като фин сладкиш, а ако искате да е по-засищащо може да добавите още 100 гр. масло и също толкова пудра захар. Сигурни сме, че ще ви хареса.

    руло ореховка

    Снимка: YouTube

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft