За плънката:
поне 500 гр тиквички
300 гр сирене (или: 150 гр сирене и 100 гр соеви трохи и 1 малка глава кромид лук)
3 с.л. царевично брашно
150 мл кисела сметана
50 гр размекнато масло (или смес масло/олио)
сол, подправки, магдоноз
Освен това:
2 яйца
2 с.л. прясно мляко
2 с.л. олио
60 гр кисело мляко
1 пакет кори за баница
За едно руло се редят 3-4 кори, в зависимост от дебелината им. Всяка кора се намазва с помощта на четка със заливката (приготвя се от разбитите с прясното, киселото мляко и олиото яйца). Върху последната кора се слага част от плънката, като се нанася равномерно, и корите се завиват на руло.
За плънката: тиквичките се настъргват и смесват със сметаната, брашното, разтопеното масло, подправки и сол на вкус. Накрая се прибавят натрошеното сирене (или заместителят му) и магданозът, и се разбърква добре.
Отгоре рулата се намазват със заливката, поръсват се със сусам и отново с останалата заливка.
Пекат се на 200 градуса до зачервяване.
От тази доза се получават 3 рула.