Разбийте яйцата със захарта на гъст пухкав крем. Добавете постепенно смесеното с бакпулвера брашно, като бъркате внимателно, за да не спадне обема. Накрая ароматизирайте с ванилията. Полученото тесто изсипете в правоъгълна тавичка, предварително покрита с хартия за печене. Пъхнете във фурната за 25-30 минути на 170 градуса (проверете готовността на блата със суха клечица). Извадете блата и го обърнете внимателно върху чиста домакинска кърпа. Отстранете хартията и още докато е топъл, завийте на руло заедно с кърпата. Оставете го да изстине така. Щом се охлади, развийте и нанесете отгоре равен пласт от сладкото от малини. Завийте отново блата на руло, този път без кърпата. Отгоре украсете с разтопения бял шоколад.
Идея: по желание може да намажете блата с разбита сметана под сладкото.
Руло с бял шоколад
23 Януари 2014
11353
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари