120 мл прясно мляко
6 филийки бял хляб
500 грама мляно телешко месо
500 грама мляно свинско месо
150 грама настърган кашкавал (пармезан)
сол и черен пипер
4 яйца
10 парчета бекон
За соса:
200 мл кетчуп
60 грама захар
1 чаена лъжичка горчица
2-3 капки табаско
Филиите хляб натрошете на парчета и накиснете в млякото. Не ги изваждайте! В дълбок тиган сложете месото, млякото с хляба, кашкавала/пармезана, подправките и предварително разбитите яйца. Замесете с ръка, докато се изравни сместа. С ръце оформете руло от сместа върху тава за печене, покрита с алуминиево фолио. Върху него поставете парчетата бекон, така че да се припокриват едно друго. Съставките за соса се смесват в малък съд. Половината от соса намажете върху бекона. Поставете рулото от кайма да се пече във фурната, загрята до 180 градуса, около 45 минути.
След 45 минути извадете рулото, намажете го с останалия сос и поставете във фурната за още 15 минути, за да се запече и карамелизира.
Сервирайте с картофено пюре и салата.