Руло с кайсиева плънка

вход през zajenata.bg
Руло с кайсиева плънка
admin
Добавена от: admin
2473
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/2 кг кайма
1 яйце
1 с.л. горчица
2 с.л. галета
1 глава лук
1 връзка магданоз
1 ч.л. босилек
1 ч.л. канела
1 ч.л. кимион
1 ч.л. естрагон
50 г сушени кайсии
50 г печурки
50 г топено сирене
4 скилидки чесън
1 жълтък
 

Каймата (1/2 кг) се омесва заедно с яйцето, галетата (2 с.л.), ситно нарязаните лук (1 глава), магданоз (1 връзка), горчицата (1 с.л.), канелата (1 ч.л.), естрагона (1 ч.л.) и кимиона (1 ч.л.). Оставя се да престои 1 час. Гъбите (50 г) се нарязват на кубчета и се бланшират в подсолена вода. Щом полуомекнат, към тях се добавят предварително накиснатите в студена вода, отцедени и нарязани на кубчета сушени кайсии (50 г). Поръсват се с босилек (1 ч.л.) и след като поврат 1-2 минути, се добавя топеното сирене (50 г). Щом то се разтопи, се добавя и счуканият със сол чесън (4 скилидки). Сместа се разбърква и се снема от котлона. Оставя се да изстине. Каймата се разстила на равен пласт върху навлажнена памучна кърпа. Върху него се разпределя гъбено-кайсиевата смес. Завива се на руло, което се поставя в намазнена правоъгълна тава. Намазва се с разбития жълтък и се пече на фурна до готовност. Поднася се със зелена салата.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft