Каймата (1/2 кг) се омесва заедно с яйцето, галетата (2 с.л.), ситно нарязаните лук (1 глава), магданоз (1 връзка), горчицата (1 с.л.), канелата (1 ч.л.), естрагона (1 ч.л.) и кимиона (1 ч.л.). Оставя се да престои 1 час. Гъбите (50 г) се нарязват на кубчета и се бланшират в подсолена вода. Щом полуомекнат, към тях се добавят предварително накиснатите в студена вода, отцедени и нарязани на кубчета сушени кайсии (50 г). Поръсват се с босилек (1 ч.л.) и след като поврат 1-2 минути, се добавя топеното сирене (50 г). Щом то се разтопи, се добавя и счуканият със сол чесън (4 скилидки). Сместа се разбърква и се снема от котлона. Оставя се да изстине. Каймата се разстила на равен пласт върху навлажнена памучна кърпа. Върху него се разпределя гъбено-кайсиевата смес. Завива се на руло, което се поставя в намазнена правоъгълна тава. Намазва се с разбития жълтък и се пече на фурна до готовност. Поднася се със зелена салата.
Руло с кайсиева плънка
22 Декември 2011
2473
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари