за блата:
6 яйца
120 гр. захар
120 гр. брашно
1 ванилия
щипка сол
1 бакпулвер
за плънката:
130 гр. захар
100 мл прясно мляко
250 гр. смлени орехови ядки
30 гр. галета
коняк
за украсата:
1 пакет шоколадов крем на Д-р Йоткер за студено приготвяне
300 мл прясно мляко
за украса: ядки (орехи, бадеми, лешници), натрошени шоколадови бонбони, настърган шоколад, кокос и пр.
Приготвяне на пандишпановото тесто: белтъците се бият с щипка сол на сняг. Добавя се постепенно захарта и разбиването продължава, докато стане плътен снегът. Тогава се прибавят жълтъците един по един. Щом сместа се сгъсти, се добавя брашното, пресято с бакпулвера и ванилията. Тестото се слага в намазнена и набрашнена правоъгълна тава и се пече до леко зачервяване. Изваденият пандишпан, след като се охлади, се покрива с кърпа и се обръща да легне върху нея. След това се отлепва от хартията. Приготвя се плънката, като се карамелизира захарта, полива се с прясното мляко и се бърка на огъня, докато се разтопи карамелът. После се прибавят смлените орехови ядки и галетата, да стане сместа на гъста стегната каша. Охлажда се и се добавя коняк. С нея се намазва рулото. Прави се крем, като студеното сварено прясно мляко се поставя във висок съд. Прибавя се кремът на прах. Разбърква се и след това се разбива с миксер 3-4 мин на висока степен до сгъстяването му. Рулото се намазва отвън със сместа. Слага се в хладилник за 30 мин. Украсява се с препечени ядки, натрошени шоколадови бонбони, настърган шоколад, кокос и пр. - според вкуса и фантазията.