Намажете тава с размери 25 × 30 см. с олио и я покрийте с хартия за печене. Разбийте жълтъците и половин чаша захар, след което добавете врялата вода и шоколада, а след това - брашното, смесено с бакпулвера. Разбийте белтъците на сняг и бавно ги съединете с шоколадовата смес. Сложете сместа в тавата и печете във фурната на 180 градуса около 12 минути. Прехвърлете изпечения блат върху хартия, наръсена със захар, изгладете ръбовете и навийте на руло заедно с хартията. Оставете две минути, развийте и оставете да се охлади. Разбийте сметаната с пудрата захар и ванилията, добавете настъргания шоколад.
С тази смес намажете блата, навийте на руло и оставете да се охлади напълно, преди да поднесете.
По желание преди да сложите крема, може да намажете блата със сладко по избор или да наръсите с пресни плодове.