Руло със спанак

вход през zajenata.bg
Руло със спанак
admin
Добавена от: admin
30005
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За рулото:
500 гр спанак
100 гр масло
80 гр брашно 
300 мл прясно мляко 
1 чаена лъжичка сол
яйца
малко черен пипер
За плънката:
200 гр крема сирене (натурално или с вкус на гъби, шунка или подправки
150 гр заквасена сметана с висок процент масленост
200 гр шунка (нарязана на кубчета или тънки шайби)
3-4 кисели краставички (нарязани на кубчета)
малко праз, шунка, гъби ... (по избор - за плънката) 


Изчистеният и добре измит спанак се бланшира за кратко в кипяща вода, в която сте добавили малко сол и сода бикарбонат.

Маслото се разтопява и в него за кратко се запържва брашното, като се внимава да не прегори. Прибавят се спанакът и млякото и при често бъркане сместа се вари, докато добие гъстотата на смес за палачинки. Оставя се да се охлади.
Фурната се загрява на 200 градуса.

В сместа от тигана се добавят 5 жълтъка, предварително разбити с вилица и разбитите на сняг с малко сол белтъци. Разбърква се с шпатула. Сместа се прехвърля в покрита с хартия за печене правоъгълна тавичка и се пече около 30 минути.

Веднага след изпичането обърнете блата върху напръскана с вода домакинска кърпа, обелете хартията за печене и навийте блата заедно с кърпата на руло. Оставете да изстине, а през това време пригответе плънката.
Смесете в купа всички съставки за плънката, а при необходимост добавете сол или други съставки по ваш избор. Развийте изстиналото руло, намажете го с плънката и отново завийте, този път без кърпата.
Отгоре украсете със заквасена сметана, майонеза, настъргано сирене или кашкавал и пр. - според вкуса и фантазията.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft