Зимните празници са време на чудеса! И за да се сбъднат мечтите и желанията - имате нужда от вяра и поне минимални стъпки към целта.
В семейството ми има един ритуал, който помага да се изпълнят желанията. Всяка година в навечерието на Коледа, а понякога и в деня преди Нова година, майка ми и аз печем традиционния френски десерт “Коледно руло” .
Вълшебното руло дойде при нас от Франция, където е национален коледен десерт , чието изпичане е от особено значение. Но това не е най- важното, а вкусът му който е божествен
От момента, в който го направихме за първи път се влюбихме в него и кажи речи почти всеки уикенд си го правим вече.
Днес изданието ни ще ви разкаже как да си го приготвите у дома. Изненадайте гостите си и донесете късмет в дома си!
СЪСТАВКИ НА ТЕСТОТО
5 яйца
50 г брашно
50 g нишесте
8–10 g бакпулвер
120 g захар
гъсто сладко (или конфитюр)
100 г масло
100 g захар
1 яйце
6 тъмни шоколадови блокчета
ПОДГОТОВКА
Нека да започнем с готвенето с шоколадовия крем. Смесете маслото със захарта и жълтъка. След това разтопете шоколада с масло и разбъркайте добре.
За да приготвите тестото, отделете жълтъците от белтъците. Смесете 5 жълтъка със захар, докато се получи гладка текстура.
Смесете 50 грама брашно, нишесте и половината от бакпулвер, добавете сместа към яйчната маса. Продължете да смесвате тестото до получаване на хомогенна консистенция.
Разбийте белтъците до състояние на пяна
Тавата за печене покрийте с хартия за печене. Разстелете тестото с лъжица, разпределете равномерно върху повърхността Тестото се поставя във фурната, нагрята предварително на 180 градуса за 15 минути.
Докато се приготвя тестото, поставете сладкото в купа. Най-добре е тестото да се нанесе върху ролката на тънка линия. Сложете на тестото конфитюр, консистенцията му трябва да е по- гъста. Направете тестото на ролка.
Веднага след като ролката е готова, изрежете краищата, за да получите красив разрез. След това намажете с приготвената шоколадова маса, загрята в микровълнова фурна.
След нанасянето десерта може да се украси с каквото си пожелаете. Може да го поръсите с пудра захар, сякаш снежната вихрушка го е заляла или пък с течен шоколад
Споделете тази страхотна рецепта с приятелите си в социалните мрежи!