Тези апетитни банички на тиган са в състояние да покорят и най-взискателните гастрономи. Румени, с идеално балансиран вкус, те не оставят никого безразличен. Междувременно рецептата е изключително проста и всички съставки гарантирано ще се намерят във всяка кухня. Най-интересното тук е, че макар да се правят без кори, се получават уникално тънки и фини слоеве, които е цяло удовоствие да похапваш! Ето и рецептата за румени банички на тиган с гореща вода :
Румени банички с гореща вода
Продукти:
брашно - 700 г
сол - 1 чаена лъжичка
захар - 1 супена лъжица
вряла вода - 0,5 л
олио - за намазване и пържене
Приготвяне:
Добавете сол и захар към пресятото брашно и след това разбъркайте добре. Оформете кладенче в брашното и вътре излейте врялата вода.
Веднага започнете да месите тестото: в началото с лъжица, а след това с ръце.
Разточете първата топка възможно най-тънко и след това я намажете с мазнина (може и разтопено масло), след което леко я напудрете с брашно.
Сгънете като плик, като допълнително намажете с масло (олио).
Оставяйки плика настрани, веднага пристъпете към разточване на втория детайл.
Сгънете го на плик по гореописания начин, след което поставете в средата му предварително приготвения плик от първата топка тесто.
Процедирайте така и с останалите топки, докато получите общо 4 плика.
След това разточете всеки плик до размера на тигана.
Внимателно прехвърлете готовите банички в горещ тиган, предварително намазан с масло, намалете котлона до умерен и изпържете от всяка страна за няколко минути до златисто кафяво.
Готовите банички са перфектно изпечени, меки и слоести. Можете да ги сервирате веднага.
За повече подробности относно приготвянето на слоести торти с вряща вода, вижте видеото по-долу: