Румени погачки с кашкавал - хрупкави отвън и мекички отвътре

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Румени погачки с кашкавал - хрупкави отвън и мекички отвътре
Румени погачки с кашкавал - хрупкави отвън и мекички отвътре
admin
Добавена от: admin
15047
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600 гр. брашно
7 гр. суха мая
200 мл прясно мляко (топло)
1 яйце
1 с.л. сметана
3 с.л. слънчогледово олио
1 ч.л. захар
сол
100 мл вода
1 с.л. петмез (може и всякакъв сироп или сладко)
350 гр. кашкавал (холандско сирене)
80 гр. сусам (за поръсване)

В купа пресейте брашното, добавете маята.
След това добавете яйцето, заквасената сметана, олиото, захарта и солта.
Накрая излейте топлото мляко и омесете меко тесто.
Тестото се покрива с кърпа и се оставя за 1 час на топло място, за да увеличи обема си двойно.
След това прехвърлете тестото върху маса, поръсена с брашно, и разделете на 10 парчета.


С точилка разточете всяко парче на малка кора и сложете в средата настъргания кашкавал.

Здраво прищипете отгоре ръбовете на тестото, за да затворят плънката.


Разредете петмеза (сладкото) с вода в купа, разбъркайте и оваляйте пирожките в сместа.


След това ги оваляйте в сусам и сложете върху покрита с хартия за печене тава. 


Отгоре направете 2-3 разреза. Печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за 20 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft