В купа пресейте брашното, добавете маята.
След това добавете яйцето, заквасената сметана, олиото, захарта и солта.
Накрая излейте топлото мляко и омесете меко тесто.
Тестото се покрива с кърпа и се оставя за 1 час на топло място, за да увеличи обема си двойно.
След това прехвърлете тестото върху маса, поръсена с брашно, и разделете на 10 парчета.
С точилка разточете всяко парче на малка кора и сложете в средата настъргания кашкавал.
Здраво прищипете отгоре ръбовете на тестото, за да затворят плънката.
Разредете петмеза (сладкото) с вода в купа, разбъркайте и оваляйте пирожките в сместа.
След това ги оваляйте в сусам и сложете върху покрита с хартия за печене тава.
Отгоре направете 2-3 разреза. Печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за 20 минути.