![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
Дъното на гевгир се покрива с плътен тензух, вътре се поставя изварата, завива се с краищата на тензуха, отгоре се поставя тежест и се оставя за една нощ да се изцеди водата от изварата. Изварата се разбива, заедно с маслото с миксер. Добавят се предварително разбитите с захарта жълтъци, ванилиите, кората, стафидите и обелените цели бадеми. Всичко се разбърква много добре.
Традиционната руска сирна пасха се приготвя в специална дървена сглобяема форма във вид на пресечена пирамида, състояща се от 5 части, с отвор на дъното. От вътрешната част на стените са издълбани различни фигури. Ако не разполагате с такава, може да се импровизира с обикновена конусовидна кексова форма, по-дълбока купа, или саксия за цветя с отвор на дъното.
Покривате дъното на формата с тензух, изсипвате сместа вътре, отгоре притискате с тежест и оставяте още една нощ в хладилник. На другия ден се изважда от формата. По желание при поднасяне може да се гарнира с плодове (пресни, консервирани или от сладко).