Руска солянка
2 Ноември 2012
23898
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 л. телешки бульон
200 гр. свинско месо
100 гр. кренвирши
100 бр. пушено пиле
100 гр. шунка
50 гр. маслини
100 гр. кисели краставички
1 бр. лимон
150 гр. квасена сметана
1 бр. дафинов лист
1/2 връзка копър
1/2 вр. магданоз
Лукът се нарязва на ивички и се запържва. Към него се добавят месото, нарязано на кубчета. Всичко се залива с кипящ бульон. Солянката се вари, докато месото омекне. Към нея се добавя саламура от краставички от туршия, зелени маслини на вкус и колбасите и се вари още десетина минути. Поръсва се с копър и магданоз. Всяка порция се поднася с резенче лимон или лъжица сметана.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари