Руски бисквитен сладкиш с орехи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Руски бисквитен сладкиш с орехи
Руски бисквитен сладкиш с орехи
admin
Добавена от: admin
18032
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
250 гр. масло
100 гр. пудра захар
1 лимон
350 гр. брашно
8 жълтъка
За плънката:
8 белтъка
200 гр. захар
250 гр. смлени орехи
100 гр. шоколад за готвене 
2 с.л. ром
3 големи с.л. брашно
1 ванилия
За намазване:
1 яйце
 

Стъпка 1: Първо се приготвя тестото. Вземете яйцата и отделете белтъците от жълтъците. Разбийте жълтъците, добавете маслото и пудрата захар. Настържете лимонената кора, добавете брашното и рома и замесете тесто на ръка.

Стъпка 2: За плънката разбийте белтъците на твърд сняг, добавете захарта и бийте, докато се стопи захарта. След това добавете смлените ядки, ванилената захар, шоколада за готвене и брашното. Разбърквайте, докато се съедини сместа.

Стъпка 3: Разделете тестото на две. Върху набрашнен плот разточете по-голямата половина на кръгла кора и я поставете в тавичка. За по-лесно може да притиснете тестото директно по дъното и стените на тавата. Върху кората изсипете плънката и покрийте с втората тестена кора.

Намажете сладкиша с разбито яйце и го изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса 45 минути.

Стъпка 4: Поднесете парчета от сладкиша поръсени с пудра захар.

СЪВЕТ: Този сладкиш е вкусен и топъл и студен, идеален е за закуска или със следобедното кафе!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft