Още в началото на пандемията от новия коронавирус медиците предупредиха, че трябва да подсилим имунната си система, за да попречим на заразата да проникне в тялото ни. Сега обаче учените отидоха крачка напред и установиха, че консумацията на определени храни може да предотврати инфекцията с опасното заболяване.
Изпълнителният директор на Националния изследователски център „Здравословна храна“, диетолог Зинаида Медведева говори за това как да се предпазите от коронавируса с помощта на определени храни .
Тя споделя, че за да се засили имунната система, е необходимо преди всичко да се включи в диетата селен, който предотвратява увреждането на клетките. Този химичен елемент се намира в големи количества в гъбите.
В допълнение, броколите са богати на полезни микроелементи. При продължителна термична обработка обаче полезността му значително се намалява.
Имунните клетки също активират екстра върджин зехтин, натурален сок от нар, както и боровинки.
Плодовете са особено полезни през зимата и есента.