1 и 1/2 ч.ч. ръжено брашно
1 ч.ч. бяло пшенично брашно
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
50 мл олио
2 бр. моркови
100 г твърдо сирене
2 с.л. олио
Морковите се настъргват на ренде. В купа се смесват брашната, добавят се настърганите моркови и всичко се обърква. Добавят се киселото мляко, в което е разтворена содата за хляб, олиото и се омесва меко тесто. Върху набрашнен плот се разточва кора с дебелина около 2 см и се нарязва с остър нож на квадрати. Ако се приготвят за деца може да се изрежат с формички. Тавата се намаслява леко и се подреждат бисквитите, като се оставя разстояние между тях. Намазват се леко с олио и се поръсват с настърганото сирене, а може да се поръсят с маково семе, сусам или шарена сол. Пекат се в предварително загрята на 200 С фурна около 15 минути (до готовност).