Първо запържете нарязания праз в загрято олио, свалете от огъня да се поохлади, след което добавете яйцата и подправките. Разбъркайте.
В отделна купичка сложете хладката вода, маята и захарта и поръсете малко брашно. Объркайте на кашичка. Оставете да шупне 10 минути.
След добавете останалите съставки. Замесете средно меко тесто. Разделете го на на 12 топки. Всяка топка разточете на малка коричка.
6 от корите намажете с масло/маргарин.
Върху тях поставете по 1 ненамазнена кора.
Трябва да се получат 6 двойни кори.
Разточете всяка на елипса, поставете от плънката и навийте първо на руло, а след това - на охлювче. Подредете ги в тава, на всяко парче поставете 10 гр. масло или маргарин, оставете да почиват 15 минути и изпечете 30 минути на 200 градуса.
Ръжени охлювчета с праз
21 Септември 2014
3138
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари