20 г мая (1/2 кубче)
1 с.л. захар
100 г квасена сметана (стайна температура)
100 г ръжено брашно
275 г пшенично брашно
2 ч.л. сол
2 с.л. ким
масло
В купа се смесват 175 мл вода (топличка), маята и захарта и се оставят да шупне. Добавя се квасената сметана, разбърква се, слагат се солта и по-голямата част от кимът, и по малко се добавят двата вида брашно. Меси се около 10 минути, оформя се на топка. Стапя се масло и топката се намазва обилно с него. Купата се покрива с найлоново фолио и се оставя да втаса около час. Покрива се тава с хартия за печене. Тестото се разделя на 12 топки, нареждат се в тавата, поръсват се с останалия ким, притиска се леко. Втасват още около 45 минути, този път покрити с влажна кърпа. Фурната се загрява на 200 С. Когато топките се удвоят, се пекат 20 минути в предварително загрятата фурна.