Ръся тестото със сусам, пека и режа на триъгълници - за 30 минути имам пълна тава хрупкави соленки!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ръся тестото със сусам, пека и режа на триъгълници - за 30 минути имам пълна тава хрупкави соленки!
Ръся тестото със сусам, пека и режа на триъгълници - за 30 минути имам пълна тава хрупкави соленки!
21540
Ръся тестото със сусам, пека и режа на триъгълници - за 30 минути имам пълна тава хрупкави соленки!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако обичате мини-хапчиците - за пред телевизора или просто като междинна закуска, то тази рецепта определено ще ви заинтригува. Сусам-триъгълници , които се приготвят само за 30 минути, а вкусът им радва и малки, и големи.

Освен за похапване у дома са идеални и за всякакви партита и семейни тържества, особено ако искате да изненадате приятно гостите.

Тестото се меси много лесно и не е нужно да чакате да втаса, а веднага го разточвате, нарязвате и слагате във фурната да се пече. Наистина много лесно приготвяне, което ще ви отнеме само 30 минути в кухнята. Запишете си продуктите за неустоимите триъгълни сусамени хапчици :

Сусам-триъгълници за 30 минути

Необходими съставки: 

150 мл олио

150 мл бира

450-500 гр. брашно (3,5-4 чаши)

1 малка чаена лъжичка бакпулвер (5 гр.)

1 пълна чаена лъжичка сол (може и на вкус)

30-40 гр. запържен сусам

Начин на приготвяне:

В голяма купа сложете олиото, бирата и 1 чаша брашно. Разбъркайте добре и добавете бакпулвера и 1 чаена лъжичка сол. Разбира се, можете да добавите и по-малко сол, ако това количество ви е много солено.

тесто с бира

След това добавете още 2 супени лъжици брашно. Важно е брашното да се добавя постепенно, за да не се образуват бучки. Първо смесете съставките с лъжица, докато се оформи нелепнещо тесто, след което го прехвърлете върху равна набрашнена повърхност и го месете още малко.

Месете много малко, за да остане меко. Не е необходимо да оставяте тестото да втаса, защото не се слага мая. Когато го поставите върху набрашнена повърхност, поръсете отгоре с още малко брашно и го разточете с точилка.

Върху разточеното тесто се поръсва предварително запържен сусам около 30-40 гр. и се притиска с ръце в тестото, за да полепне по него. След това тестото отново се разтегля с точилка, приблизително на кора с размер 30×30 см.

тесто със сусам

Може да са ви останали сусамови семена върху точилката, но когато приключите с разточването, просто ги изтръскайте обратно върху тестото. След това нарязвате тестото първо на квадрати (като на снимката по-долу, а след това всеки квадрат - на триъгълници и то изглежда така:

тесто на квадрати

Подредете триъгълниците в тава, застлана с хартия за печене и ги отделете леко един от друг, защото при печене тестото ще се надигне.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20-25 минути в зависимост от силата на фурната, в която печете. 

сусам триъгълници

По време на печенето триъгълниците трябва да станат златистокафяви. 

триъгълни хапчици със сусам

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft