Ако обичате мини-хапчиците - за пред телевизора или просто като междинна закуска, то тази рецепта определено ще ви заинтригува. Сусам-триъгълници , които се приготвят само за 30 минути, а вкусът им радва и малки, и големи.
Тестото се меси много лесно и не е нужно да чакате да втаса, а веднага го разточвате, нарязвате и слагате във фурната да се пече. Наистина много лесно приготвяне, което ще ви отнеме само 30 минути в кухнята. Запишете си продуктите за неустоимите триъгълни сусамени хапчици :
Сусам-триъгълници за 30 минути
Необходими съставки:
150 мл олио
150 мл бира
450-500 гр. брашно (3,5-4 чаши)
1 малка чаена лъжичка бакпулвер (5 гр.)
1 пълна чаена лъжичка сол (може и на вкус)
30-40 гр. запържен сусам
Начин на приготвяне:
В голяма купа сложете олиото, бирата и 1 чаша брашно. Разбъркайте добре и добавете бакпулвера и 1 чаена лъжичка сол. Разбира се, можете да добавите и по-малко сол, ако това количество ви е много солено.
След това добавете още 2 супени лъжици брашно. Важно е брашното да се добавя постепенно, за да не се образуват бучки. Първо смесете съставките с лъжица, докато се оформи нелепнещо тесто, след което го прехвърлете върху равна набрашнена повърхност и го месете още малко.
Месете много малко, за да остане меко. Не е необходимо да оставяте тестото да втаса, защото не се слага мая. Когато го поставите върху набрашнена повърхност, поръсете отгоре с още малко брашно и го разточете с точилка.
Върху разточеното тесто се поръсва предварително запържен сусам около 30-40 гр. и се притиска с ръце в тестото, за да полепне по него. След това тестото отново се разтегля с точилка, приблизително на кора с размер 30×30 см.
Може да са ви останали сусамови семена върху точилката, но когато приключите с разточването, просто ги изтръскайте обратно върху тестото. След това нарязвате тестото първо на квадрати (като на снимката по-долу, а след това всеки квадрат - на триъгълници и то изглежда така:
Подредете триъгълниците в тава, застлана с хартия за печене и ги отделете леко един от друг, защото при печене тестото ще се надигне.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20-25 минути в зависимост от силата на фурната, в която печете.
По време на печенето триъгълниците трябва да станат златистокафяви.