С 2 яйца и половинка мляко става закуска за шампиони. Върховни домашни понички за голяма фамилия:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
С 2 яйца и половинка мляко става закуска за шампиони. Върховни домашни понички за голяма фамилия:
С 2 яйца и половинка мляко става закуска за шампиони. Върховни домашни понички за голяма фамилия:
40465
С 2 яйца и половинка мляко става закуска за шампиони. Върховни домашни понички за голяма фамилия:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако си падате по пухкавите, мекички и уханни понички , днес имаме нещо специално за вас! Благодарение на тази рецепта можете да направите понички много бързо и просто. Получават се великолепни, меки и невероятно вкусни. Освен това количеството е достатъчно, за да нахраните не само вашето семейство, ами и съседите! Ето рецептата за най-лесните и вкусни домашни понички

Върховни домашни понички

Продукти:

2 яйца

500 мл прясно мляко

125 гр.масло (може да се замени с маргарин)

Половин чаша топла вода

11 g (1 пак.) суха мая

1,5 ч.л. сол

Вземете толкова брашно, че тестото да не залепва за ръцете ви, но също така да не е много твърдо

2 с.л. л. + 1 ч.л. захар.

домашни понички

Приготвяне:

От това количество съставки получавате 40 понички. Можете да вземете половината от размера на всички продукти.

Изсипете мляко във водата и загрейте малко. След това изсипете вътре захарта и разтворете маята. Разбъркайте и оставете за 15 минути, за да може маята да се активира.

След това добавете яйцата, мекото масло (можете да го разтопите) и солта. Ако желаете, можете да добавите малко ванилия, ако харесвате нейния аромат. Разбийте всичко добре с телена бъркалка.

След това добавете брашното на порции и замесете тестото първо с лъжица, а после прехвърлете на плота и омесете на ръка, добавяйки останалото брашно.

Тестото трябва да е средно меко. Сложете го в купа и покрийте с кърпа. Дайте му час и половина да втаса (трябва да се удвои). Но може би е достатъчен и един час, ако у вас е по-топло.

Разточете тестото на слой с дебелина един сантиметър. С помощта на чаша или формичка (в зависимост от това какъв размер искате поничките), изрежете кръгове, може да направите и дупчица в средата. Оставете ги за известно време да втасат.

Изсипете достатъчно олио в тигана (поничките трябва да плават в него) и загрейте добре. Изпържете поничките от двете страни до златисто.

Поставете готовите понички в чиния, покрита с няколко слоя домакинска хартия.

Можете да напълните поничките по желание (със сладко, крем, шоколадова паста и т.н.), като използвате шприц.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft